„Smakowite i wymyślne ulepianki w klasie pierwszej”
Kto będąc małym dzieckiem nie lubił się pobawić ciastem na kluski, czy makaron? Kto nie doświadczał przyjemności lepienia razem z mamą, czy babcią pierogów itp.?
Jeśli tacy byli pośród nas, to dzisiaj zdecydowanie nie oparli się tym przyjemnościom i zrobili masę solną a z niej stworzyli ulubione danie obiadowe. Były pierogi, kluski śląskie z dziurką, kotlety, marchewka z groszkiem, frytki, ziemniaczki, ryba, pizza i wiele innych produktów. Samo ulepienie zajęło nam trochę czasu, musieliśmy poczekać, aby nasze ulepianki wyschły. Dlatego też malowanie odłożyliśmy na drugi dzień. Chcieliśmy pocieszyć się naszymi potrawami a przy okazji nakryć odpowiednio stół, potrenować zasady dobrego zachowania podczas spożywania posiłków i przeżywać niesamowitą radość z tak mile spędzonego czasu na zajęciach.
Oj! Coś nie tak z tymi sztućcami, chyba nie w tej ręce???
Jolanta Brudniak

ZAPRASZAMY DO FOTOGALERII:
http://szkolamoszczanka.pl/portal-menu-8-615.html