TŁUSTY CZWARTEK W KLASIE 2
„Kulinarne podróże”, to tytuł innowacji pedagogicznej, która realizowana jest w klasie 2.
Uczniowie dwa razy w miesiącu spotykają się na warsztatach kulinarnych, podczas których uczą się zdrowo odżywiać, przygotowują wartościowe smakołyki oraz inne potrawy. Były już ciasteczka owsiane, babeczki z owocami, była domowa pizza z własnoręcznie ugniecionym ciastem drożdżowym. W tym miesiącu hitem były faworki, bo przecież trudno zapomnieć o TŁUSTYM CZWARTKU. Żeby jednak było zdrowo i dietetycznie część faworków była usmażona na tłuszczu, a część upieczona w piekarniku. Znaleźli się zwolennicy i pieczonych i smażonych faworków, ponieważ wszystkie zniknęły z talerzy.
Małgorzata Zaworska

ZAPRASZAMY DO FOTOGALERII:
http://szkolamoszczanka.pl/portal-menu-8-524.html