Pysznie, zdrowo, kolorowo [Łąka Prudnicka]
To już drugie zajęcie kulinarne w grupie Ekoludków.
Tym razem dzieci wykonały dwie sałatki: owocową i warzywną. Najpierw wymieniły nazwy wszystkich produktów przygotowanych przez panie, jeśli chodzi o warzywa zbadały jak smakują surowe, a jak gotowane. Wymieniły jakie przyprawy powinno się dodać do sałatki warzywnej, a dlaczego nie potrzeba dodawać żadnych przypraw do sałatki owocowej.
Były bardzo przejęte dokładnie krojąc i mieszając, pod czujnym okiem pań, przygotowane produkty. Swoim wykonanym dziełem poczęstowały grupę Żabek, wszystkie panie pracujące w przedszkolu i same ze smakiem zjadły, aż im się „uszy trzęsły i oczy błyszczały”.
Ewa Pelczar


ZAPRASZAMY DO FOTOGALERII:
http://www.szkolamoszczanka.pl/portal-menu-8-387.html